2019 BARSELONA YOGA KONFERANSI

0 Yorumlar

Namaste!

 

Barselona Avrupa’da en sevdiğim şehirlerden birisidir. Sanırım Ege’li olduğumdan sıcak kanlı hareketli insanlar, sıcak hava, güneşli, yeşil ve tarihi, geçmişi olan şehirler beni çekiyor.

 

Barselona’ya ilk kez Mart 2014’te maraton koşmak için gitmiştim. 42km 195mt’lik maraton parkurunu tamamlayıp, bütün şehri koşmuştum o zaman :) Arkadaşlarımla birkaç gün kalmış, gezip, güzel yemekler yiyip, şehrin keyfini çıkarmıştık. Maraton koştuğum bir şehir olması sebebi ile Barcelona’nın bende yeri çok ayrıdır.

 

Yogazero’yu Şubat 2016’da kurdum. Web sitesi online satışları açtıktan bir süre sonra, bir Türk markası olarak yurtdışına açılmak için niyet ettim. Avrupa’daki yoga  festivallerine bakarken aralarından (belki de sevdiğim bir şehir olduğu için) en cazip olan Barcelona geldi. Yogazero olarak ilk kez Temmuz 2017’de bir yurt dışı etkinliğine, Barcelona Yoga Conference’a katıldık. O zamanlar kardeşim Fırat ile birlikte çalışıyorduk, beraber gitmiştik, eğlenceli, yorucu ve öğretici 5 gün geçirdik.

 

2018 yazında BYC katılmadık. Sebebi de yaz başında 1,5 ay kadar yurtdışında ileri seviye hocalık eğitimine katılmamdan, Yogazero işlerine ara verip, biraz yoga hocalığına ağırlık vermek istememden dolayıydı.

 

2019 yılını planlarken çok sevdiğim için Barça yine öncelik kazandı ve katılmaya karar verdim. Kardeşim Fırat Yogazero’dan ayrıldığı ve ülkemizdeki ekonomik durumlardan ve kur artışlarından dolayı bu kez tek başıma gitmeye karar verdim. Karar doğruydu ama tek başıma gitmek gerçekten çok yorucu oldu.

 YOGAZERO STANT

Tek başına olunca standın açık olduğu 3 gün boyunca fazla yoga dersine katılamadım, arada kısa süreli dersleri gözlemleyebildim.

 

Barcelona Yoga Conference şehir merkezinde bir spor okulunda yapılıyor. Okulun bahçesi Yoga Village olarak düzenleniyor, tüm sponsor firmalar ve stantlar bu alanda yer alıyor. Bu sene 52 tane stant yer aldı. Evvelki seneden tanıdığımız tasarımcı arkadaşlarımızın bu sene de stantlarını görmek çok iyiydi. Geçtiğimiz sene katılamadığım için kendilerine ufak bir hesap vermek zorunda kaldım :)

 

Bu etkinlikte farklı ülkelerden gönüllü olarak görev alan Karma yogiler var. Bu sene 160 tane Karma yogi vardı. Her yardıma ihtiyaç duyduğumda, her konuda yardımcı oldu arkadaşlar. Dinlenme aralarında Yogazero standında eğlenceli vakit geçirip, bol bol tayt denediler :)

 MANDALA

Barselona Yoga Konferansı toplam 5 gün sürdü. 23 farklı ülkeden 52 yoga hocası ders verdi.

 

BARSELONA YOGA FESTİVAL

 

Ashtanga, Hatha, Yin, Dynamic Fusion, Kundalini, Jivamukti, Dharma, Dhara, Power, Integral, Rainbow, Vinyasa, Prana Flow, Liquid Flow, Yin, Acro Yoga… 20 farklı stilde yoga pratiği yapıldı.

 

İlk gün Perşembe Pre-conference; son gün Pazartesi Post- conference yoga hocalarının workshoplarını yaptıkları günler. Diğer 3 gün ise Cuma-Cumartesi – Pazar tam gün ve akşam yoga dersleri ve etkinlikler yapıldı. Katılım için 3 gün tam veya günlük bilet, tek ders, kirtan konser ve workshoplar olarak ilginize, zamanınıza ve bütçenize göre bilet alabiliyorsunuz.

 

Stantların yer aldığı Yoga village giriş ücretsiz. Ayrıca gün boyunca ücretsiz birçok yoga dersi ve etkinlik oldu. Toplam biletli satın alarak katılan kişi sayısı 42 ülkeden ( AD AR AT AU AX BE BG BR CA CH CL CN CZ DE DK EG ES FI FR GB GI GR HR IE IT JP MA MQ NC NL NO PL PT RU SE SI SK TR TW UA US VE) toplam 1600 yogi. Bunun dışında da ücretsiz etkinliklere ve Yoga Village’a yüzlerce ve binlerce yogiler geldi.

 

YOGA VILLAGE

 

Yoga pratikleri sabah 7:00’de Sadhana ile başladı, akşam 22:00’de Kirtan ile bitti. Aynı anda 8 farklı alan kullanıldı. Her ders çok kalabalıktı ama ders alanları çok genişti. Aralarda yogiler bizim de yer aldığımız Yoga Village’da vakit geçirdiler.

 

İlk gün Cuma, Yogazero standı açılmadan sabah saat 7:00’de Yoshio Hama ‘nın Dharma Yoga dersine katıldım. Yoshio’yu New York Dharma Yoga Center’dan biliyorum, pratiğini, hocalığını ve paylaşımlarını beğeniyorum. Dharma Yoga çok sevdiğim bir stil Sri Dharma Mittra ise büyük hayranı olduğum bir hoca. Çok keyif aldığım tatlı bir sabah pratiğiydi.

 

Gün içinde zamanım olsaydı Pau Castellsague, Jason Nemer, Mireia & Edu Acro yoga, Çin’den arkadaşım Juan Dong Vinyasa, Bryan Kest Power yoga, Patrick Broome, Simon Park, Heeki Park ve Daniela Garza Lucid flow yoga derslerine girmek isterdim.

 

Shiva Rea’nın workshop’ına katıldım, müthişti. İlk kez Shiva Rea ile karşılaşıyorum, tadı damağımda kalan bir pratikti. Geçirdiği rahatsızlığı atlatmış muhteşem görünüyordu. Niyetim önümüzdeki yıllarda Shiva Rea ile daha fazla pratik yapmak. Prana Vinyasa Flow belki de bu aralar ihtiyacım olan pratik sanırım.

 SHIVA REA

Shiva Rea'nın dersinin kısa bir bölümünü kaydettim. Seyredebilirsiniz. Birkaç video daha Yogazero İstanbul Youtube kanalımızda; burada.  

 

Yoga Village’da gün boyunca ücretsiz katılım Kirtan vardı. Bu sene yine Tina Malia müthişti. 2 sene önce Tina’yı hem BYC’de hem de Bulgaristan’da Udaya Yoga ve Müzik festivalinde izlemiş ve hayran olmuştum. Bu sene Tina her gün sahnedeydi. Manose ilk kez seyrettim, etkilendim, farklıydı.

 

Festivalin ana sponsoru Yogi Tea’nin bu seneki yeni ice-tea çeşitleri içimizi serinletti. Yemek alanındaki vegan/ vejetaryan opsiyonlar; Vegan Paella, Vegan burgerler, Humuslu krepler ve Hint yemekleri inanılmaz lezzetliydi. Ve tabii ki de Dünya'nın bir numaralı vegan dondurması, komşumuz, kardeşimiz Shanti Gelato önündeki kuyruk hiç bitmedi.

 

VEGAN DONDURMA

 

Mirabai Ceiba ilk kez seyrettiğim sanatçılardan birisydi. İlk gün akşam Kirtan’da eşi, kızları ve sanatçı arkadaşları ile birlikteydi. Sesi, sahnede duruşu muhteşem. Çok iyi bir arp sanatçısı, aynı zamanda harmonium da çalıyor. Tina Malia yakın arkadaşı olduğu için birkaç mantrada Mirebai’ya eşlik etti. Çok güzel bir geceydi.

 MIRABAI CEIBA

 

Barcelona Yoga Konferansı programını incelerken katılmamda en büyük etken Krishna Das’ın bu sene katılımı oldu. İlk kez kendisini 2017’de BYC’ye katıldığında Kirtan’da izlemiş ve hayran olmuştum. O zaman Kirtan bitimi de sahneye yanına gidip, biraz sohbet etme fırsatımız olmuştu. 2 sene önce Bhakti yoga ve Sufizm hakkında bilgim temel seviyedeydi. Krishna Das’ın Türkiye’ye ilgisi, gösterdiği şefkat ve Sufizm hakkında söyledikleri beni etkilemişti. Geçtiğimiz 2 sene boyunca da okudum, araştırdım, Krishna Das’ı takip ettim, mantralar ve kirtanı daha fazla pratiğime eklemeye çalıştım.

 

 

BYC ikinci akşam Krishna Das 'Piece of My Heart 'Kirtan akşamında sahne aldı. O kadar keyifli bir akşamdı ki, sahneden inmesini kimse istemedi. Canlı performansını yarım saat daha uzattıktan sonra bizi  ‘ Go to sleep, Namaste’ diyerek kibarca uğurladı. Kendisine hızlıca CD’mi imzalattım ama bekleyen çok insan olduğu için sohbet edemedim. Şanslıyımdır, Krishna Das ile ertesi gün akşamüstü Yoga Village’da karşılaştım, sonra birlikte krep almaya gittik :) O arada kalbimden geçen tüm güzel sözleri kendisine iletebildim.

 

KRISHNA DAS 

 

Ayrıca, son gün BYC post conference’ta Krishna Das workshop’ına katıldım. Konferans bitimi olduğu için stantlar toplanmıştı, kafam rahattı.  Bütün gün Krishna Das melodilerini dinleyip, mantralar söyleyerek, paylaşımlarını dinleterek, düşünerek, not alarak keyifli, verimli ve öğretici bir gün geçirdim.

KRISHNA DAS 

2020 yılı Barcelona Yoga Conference, 10.’uncusu yapılacak. Organizasyon çok büyük bir kutlama ve muhteşem bir içerik hazırladıklarını söyledi. Biz programımıza aldık bile :) Detayları takip edebileceğiniz web sayfası; https://www.barcelonayogaconference.cat/program/

Yogazero Instagram sayfasında Öne çıkanlar bölümü hikayelerimizde çektiğimiz tüm video ve fotoğrafları bulabilirsiniz; https://www.instagram.com/yogazero/

Ayrıca Yogazero Istanbul Youtube kanalımızda da yoga dersleri ve diğer Kirtan sanatçılarını videolarını seyredebilirsiniz. Youtube kanalımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Bu kez Yogazero standında gururla yer verdiğimiz Türk tasarımcılar ve BYC’da yogilerin beğenerek aldıkları yeni yoga ve spor koleksiyonları;

https://www.yogazero.com/collections/jerf

https://www.yogazero.com/collections/lando

https://www.yogazero.com/collections/anais-margaux

https://www.yogazero.com/collections/ajma

 

Sorularınız için her zaman bizler ile iletişime geçebilirsiniz.

 

Çok Sevgiler,

 

Gözde Uysal

İstanbul, 10 Ağustos 2019 Cumartesi  

Yorum Yap

Blog yorumları yayınlanmadan önce kontrol edilir.
Başarıyla abone oldunuz
E-posta Kaydedildi
Newsletter
ico-collapse
0
Son Görüntülenen
ic-cross-line-top
Top
ic-expand
ic-cross-line-top